Møteleders manus for informasjonsmøtet:
Informasjonsmøte om bruk av nettressursen Fritid med mening, Lørenskog 18. september kl. 1900-2000, i Kommunestyresalen
Velkommen til dette informasjonsmøtet, for alle støttekontakter, i Lørenskog kommune. Dere er mange, omkring 270 aktive vedtak om individuell støttekontakt, i tillegg til noen få (ca. 10) i grupper og kun 2 knyttet til inkludering i organisasjon. I kveld er dere påmeldt 146 støttekontakter. Det er veldig, veldig bra. Kommunen er stor (ca. 33.000 innbyggere), og det er etter hvert mange tilbud knyttet til fritidsaktiviteter, kultur og friluftsliv i kommunen. I denne kommunen bruker vi begrepene støttekontakt/fritidskontakt.
Vi vil bruke én time nå, på en gjennomgang av nettressursen prosjekt.hib.no/fritidmedmening som ble lansert av Høgskolen i Bergen i juni 2011. Opplæringsprogrammet er utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet, som vil drifte nettstedet fra årsskiftet 2013/2014.
Mot slutten av informasjonsmøtet noterer dere ned litt om det dere ønsker å lære mere om, knyttet til arbeidet som støttekontakt. Vi går igjennom det dere gir oss i etterkant, og lager kurs i forhold til dette, etter nyttår. Fortrinnsvis basert på: prosjekt.hib.no/fritidmedmening
Kort presentasjon av ansvarlig for støttekontaktordningen i Lørenskog Terje – og NAV-sosial sin ene saksbehandler på feltet; Siri!
- Intro, presentasjon av informasjonsmøtets ledere, og så: Først presentere innholdet på nettressursen (totalt 15 minutter). Sett i gang demonstrasjonsfilmen som kort presenterer nettstedet (direkte kobling ligger i lysbilde 6):Innhold (vise dette fra nettstedet, på storskjerm):Bruke tid på å se Kumar og Magnus i plenum (10 minutter)Bruke tid til å se filmene om Kumar og Magnus i plenum (ca. 10 min.)Bruke tid på å se filmene om Kumar og Magnus i plenum (10 min.)
a. 7 filmer, info. Tekster om disse
b. Ett fordypningshefte med henvisninger til filmene
c. Ett kurslederhefte (ideer/opplegg for kurs og veiledning av støttekontakter, samt hvordan bruke ressursen prosjekt.hib.no/fritidmedmening)
d. Dramatiserte veiledningsfilmer
- Utveksle synspunkter med den du sitter ved siden av: Hva kaller vi hverandre? Nye begreper å ta i bruk for å minke stigmatiseringen ved å ha «støttekontakt» (7 + 7 minutter).
- Aktuelle temaer fra Fordypningsheftet, til bruk på kurskvelder. Terje og Siri gir noen eksempler; hva er etikk? Hvordan opparbeide en etisk væremåte?, taushetsplikt og behov for veiledning (10 minutter)
- Takk for i kveld! Bruk de siste fem minuttene på arket dere fant på stolen da dere kom i kveld. Vel hjem – og lykke til i arbeidet som støttekontakt! I løpet av november får dere tilbud om ca. to ulike kursopplegg som vil strekke seg i tid, fra januar til mars 2014.
Møteleder har laget en Powerpoint-presentasjon som hun viser mens hun snakker. Den finner du her: